Ga naar de inhoud

Engter – Osnabrück

vlag DE Wittekindsweg
Datum 05-02-2024
Afstand 18,5 km
Tijdsduur 03:57 uur
Hoogtemeters 220 hoogtemeters
bed vóór: Hotel Walhalla, Osnabrück
bed ná: Hotel Walhalla, Osnabrück
LAW wit/rode Wittekindswegmarkering

samen

We zaten redelijk op tijd aan het ontbijt in het hotel. Dit was erg goed! Lekkere broodjes, salades en allerlei belegjes.

Na het ontbijt namen we vanaf de Heger Tor de bus (die maar ééns per uur ging) naar een halte vlakbij de start van de etappe. We zijn in Duitsland, dus bij de chauffeur kon je uiteraard alleen cash betalen (eerlijkheid gebied te zeggen dat je evt wel een app kon gebruiken).

We liepen vandaag terug naar Osnabrück zodat we nog een nachtje in het Romantik Walhalla konden blijven. En er waren in de buurt van de start van de etappe van vandaag ook geen reële overnachtingsopties.

Na een uurtje wandelen waren we in het plaatsje Rulle. Daar deden we lekker bakkie met küchen bij de bakker en kochten we een broodje voor de lunch.

Nadat we een zelfbedacht klein omweggetje maakten om de kerk van het voormalige klooster van Rulle, ging het pad verder. We hadden aardig wat onverharde paden en leuke bosweggetjes, zeker in vergelijking met de stukken west van Osnabrück.

Onderweg kwamen we ook weer een keer langs een berg oude stenen die ooit iemands graf waren, iets dat je vaker ziet in deze regio.

We kwamen de stad binnen door een hele reeks stadsparken, parkjes en begraafplaatsen. Een erg leuk uitgezochte route door de buitenste delen van de stad.

In de oude binnenstad liep de route nog door verrassende steegjes naar het plein waar ons hotel vlak achter zat.

Na even chillen in de kamer gingen we eten in het restaurant van het hotel. Het eten was erg lekker en de klanten in het restaurant opvallend internationaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *