Ga naar de inhoud

Gildehaus – Salzbergen

vlag DE Töddenweg
Datum 30-01-2024
Afstand 25,3 km
Tijdsduur 05:15 uur
Hoogtemeters 300 hoogtemeters
bed vóór: Niedersächsischer Hof, Gildehaus
bed ná: Altstadt Hotel, Rheine
Töddenweg-markering

samen

We hadden een prima ontbijt in het hotel. Vrij uitgebreid, ondanks het beperkt aantal gasten in het hotel. Daarna, rond 09:15u, waren we weer aan de wandel.

Vandaag liepen we flink veel langs weggetjes waar ook auto’s reden. Een mooie uitzondering was het eerste stuk in Gildehaus over de berg waar het dorp aan ligt.

Wat later, vlak voor Bad Bentheim, kwam ook nog een leuk stuk bos.

Bad Bentheim was een leuke plaats, met dank aan het indrukwekkende kasteel. Helaas was het vandaag gesloten voor bezoek. Het was best fris deze ochtend, dus tijd voor warme choco met taart bij Café Tietmeier.

De volgende uitzondering op de asfaltwegen was het meest spectaculaire deel van deze etappe: de Bentheimer Berge. Een rotsachtig en heuvelig stuk met bossen.

Het stukje langs het riviertje de Vecht, die doorloopt tot aan Zwolle, was mooi. Daarna volgde nog een stuk over bosbouwweggetjes.

Halverwege de middag besloten we dat helemaal naar Rheine lopen niet zou lukken. We begonnen de benen al te voelen en qua daglicht zou het ook wat lastig worden. Wel liet de zon zich aan het eind nog even zien.

We boekten wel een hotel in Rheine, maar besloten het laatste stuk met de trein vanaf Salzbergen te reizen. De naam Salzbergen komt van de zoutmijnen die daar ook waren. Inmiddels is het halve dorp tot raffinaderij verworden, wat het een vrij trieste uitstraling geeft.
Toen we om 17:10u op het perron stonden hadden we ruim 25 kilometer gelopen.

Ons hotel, Altstadt Hotel, was nogal basic maar oké genoeg. Na ons te hebben opgefrist liepen we de stad in voor het diner. Het restaurant dat we uitgekozen hadden was echter niet bereikbaar omdat er voor de deur een grote demonstratie was. Er wordt deze periode door heel Duitsland gedemonstreerd tegen rechts-extremisme.

We liepen door naar het marktplein waar we lekker genoten bij Echtzeit van wat borrelhapjes vooraf en burger en zalm als hoofdgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *