Ga naar de inhoud

Hopsten – Mettingen

vlag DE Töddenweg
Datum 02-02-2024
Afstand 28,8 km
Tijdsduur 06:05 uur
Hoogtemeters 320 hoogtemeters
bed vóór: Hotel Zum Heiligen Feld, Hopsten
bed ná: Hotel Einklang, Mettingen
Töddenweg-markering

samen

We hadden vandaag een lange etappe voor de boeg naar Mettingen. De route was veel leuker dan gisteren: vrij snel kwamen we in natuurgebied Heiliges Meer met een aantal meertjes en stukken heideachtig land.

We konden tijdens een pauze eindelijk onze meegesleepte lichtgewicht stoeltjes gebruiken, wat het toch net iets comfortabeler maakte.

Bij het plaatsje Steinbeck, aan het Mittellandkanal, kochten we een broodje en beleg voor de lunch, die we iets verderop bij de jachthaven opaten.

Later liepen we door bossen en over heuvels, met aardig wat onverharde paden. In dit gebied vond vroeger redelijk wat mijnbouw plaats.

Het wandelen ging goed, we hebben de ongeveer 29 kilometer goed volgehouden. Het laatste uur miezerde het en konden we ervaren dat onze regenjassen het perfect deden. Ons hotel Einklang in Mettingen was gevestigd in een prachtig oud pand, waar ook een töddenmuseum in gevestigd is.

We hebben ook in het hotel gegeten. Bruschetta vooraf, waar helaas niet bij was verteld dat er kaas op zat (waar Ard niet van houdt). Ard daarna burger en Marinka kalfsschnitzel, die erg lekker knapperig was. Als dessert chocolade lavacake en tiramisu; die viel nogal tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *