Ga naar de inhoud

Mettingen – Osnabrück

vlag DE Töddenweg
Datum 03-02-2024
Afstand 29,3 km
Tijdsduur 06:11 uur
Hoogtemeters 240 hoogtemeters
bed vóór: Hotel Einklang, Mettingen
bed ná: Hotel Walhalla, Osnabrück
Töddenweg-markering

samen

Vandaag waren we van plan om het laatste stuk van ongeveer 30 kilometer van de Töddenweg te wandelen. Daarvoor moesten we weer op tijd opstaan om om 08:00u te starten met het ontbijt. Het was zo vroeg dat het personeel nog niet klaar was met het ontbijt klaarzetten….

Het leek een regen/miezerdag te worden, dus de regenjassen gingen gelijk aan. Uiteindelijk is het het grootste deel van de dag droog geweest, dus het viel mee.

De route was veel groen en bos qua omgeving, maar wel weer met vrij veel asfalt als ondergrond. Halverwege de route kwamen we door het plaatsje Westerkappeln. Een vrij groot plaatsje, maar min of meer uitgestorven.

Na het dorp kwamen we in een bos waar we langs een indrukwekkend groot hunebed liepen.

Marinka had het vandaag best zwaar door wat pijn in de voeten. Ze gaf het veel op asfalt lopen de schuld, en ook de grote hoeveelheid kilometers.

Iets verderop kwamen we langs het meertje de Attersee, waarna we onder de snelweg én een druk bereden spoor door moesten.

Vlak voor de stad Osnabrück kwamen we langs het vliegveldje Osnabrück Atterheide. Daar waren helaas helemaal geen vliegtuigen te zien (de hobby van Ard), maar hadden ze wel warme chocolademelk met slagroom in het café.

Hierna was het nog ruim een uur door bos en stadspark. Het was al bijna helemaal donker toen we bij het hotel aankwamen. Het mooiste hotel van Osnabrück, het Walhalla Romantik hotel.

We aten die avond bij Steakmeisterei, waar ze uiteraard erg lekkere steak hadden. De bijgerechten  en het dessert waren ook erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *