Ga naar de inhoud

Ostercappeln – Rödinghausen

vlag DE Wittekindsweg
Datum 07-02-2024
Afstand 21,3 km
Tijdsduur 05:11 uur
Hoogtemeters 590 hoogtemeters
bed vóór: Hotel Leckermühle, Ostercappeln
bed ná: Gasthof Zum Nonnenstein, Rödinghausen
LAW wit/rode Wittekindswegmarkering

samen

Ons hotel lag aan een drukke weg en in de nacht werd er gewerkt aan de weg. Ondanks dat hebben we toch lekker geslapen. Het ontbijtje was basic, maar prima.

Rond een uur of tien vertrokken we voor onze wandeldag. Vrij snel gingen we omhoog de richel op. Een lang, recht bospad vormde een groot deel van het eerste stuk.

Na een uurtje even pauze met hete thee die we iedere ochtend in het hotel (lieten) zetten.

Na de kliniek van Bad Essen, op de Essenerberg, lunchten we op het terras van Haus Sonnenwinkel. Daarna een klein stukje alternatieve route door de modder. De paadjes werden steeds smaller, bochtiger, steiler en leuker! Een paar flinke klimmen erin.

Nog een pauze maakten we bij een overdekt picknick bankje. We bleken naast het begin van de DiVa wandelroute te zitten, vandaar de grote dinosaurus. Deze route ‘achtervolgde’ ons al geruime tijd qua markeringen.

Wat later werden de paadjes nog leuker en smaller. Af en toe prachtige uitzichten van de stuwwal.

Met nog een paar kilometer te gaan hadden we nog een flinke klim terwijl het al een beetje begon te schemeren. Deze etappe was toch wat langer dan we ingeschat hadden. Dat zal voornamelijk aan de hoogtemeters liggen.

Maar iets verderop begon alweer de afdaling het dal in, op weg naar Gasthof Zum Nonnenstein en voordat het pikdonker was arriveerden we. Het was een mooi oud vakwerkhuis. Helaas was het restaurant gesloten. Gelukkig kwam de pizzeria bezorgen: schnitzel, pasta, salade, broccoli. Erg lekker maar veel te veel. Daarom bewaarden we de salade maar voor de lunch morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *