Ga naar de inhoud

Rödinghausen – Niedringhausen

vlag DE Wittekindsweg
Datum 08-02-2024
Afstand 18,1 km
Tijdsduur 04:01 uur
Hoogtemeters 560 hoogtemeters
bed vóór: Gasthof Zum Nonnenstein, Rödinghausen
bed ná: Wiehen Therme, Niedringhausen
LAW wit/rode Wittekindswegmarkering

samen

Het ontbijt was eigenlijk verrassend goed. Omdat we vandaag niet zo’n lange etappe zouden lopen konden we een beetje rustig aan doen. Rond 09.30u gingen we op pad. We begonnen met een fikse beklimming terug de stuwwal op, hier Nonnenstein genaamd.

Boven op de richel zaten we nog een beetje in de mistige wolken. Na een kort stukje lopen kwamen we bij een uitzichttoren waar door de wolken helaas geen uitzicht was.

Creatievelingen hebben hier in het bos vele gezichtjes van boomstronken gemaakt.

We liepen over vooral bosbouw paden, soms met flink wat modder in de bandensporen.

Op de helft van de etappe liepen we door een openluchttheater met allemaal schattige oude vakwerkhuisjes.

We kwamen in de buurt van het hotel en besloten nog een stukje verder te lopen zodat we de volgende dag een iets kortere etappe zouden hebben. Nogmaals de stuwwal op dus. Het begon te motregenen en dat ging al snel over in lichte sneeuw. Na een poosje bleef het nog liggen ook. We liepen door een winterlandschap en het was koud. Maar door onze goede regenjassen ging het toch goed. Toen het tijd was voor een laatste pauze kwamen we langs een hütte waar we even droog konden zitten, heel idyllisch.

Daarna door naar het hotel, maar het pad naar beneden konden we niet vinden. Met behulp van de kaart wisten we waar het was, maar er waren daar zo veel bomen omgevallen zodat het pad niet meer zichtbaar was. Met een kleine omweg en wat klauteren kwamen we toch op het pad en daalden we af naar de bewoonde wereld. Ons hotel was groot en met een sauna. Daar hebben we even lekker gebruik van gemaakt; even de spieren laten doorwarmen.

We sloten de dag af met een prima diner in het restaurant van het hotel. Het was er erg druk en gezellig. We aten champignons en aardappelsoep vooraf een daarna schnitzel en burger. Een verrassend lekker dessertje en een borrel tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *