Ga naar de inhoud

Rondje Doorn

Nederland Rondje
Datum 24-05-2024
Afstand 13 km
Tijdsduur 02:39 uur
Hoogtemeters 120 hoogtemeters
auto héén: auto
auto terug: auto
Beschrijving min of meer via Wandelknooppunten

Marinka had bij het afscheid bij haar laatste opdracht een “Happen en Stappen”-cadeaubon gekregen. Een heel leuk en passend cadeau voor een wandel- en eetliefhebber. We kozen voor een rondje rondom Doorn, waarbij we begonnen en eindigden bij Grand Café Reyck. Na ontvangst met koffie en gebak konden we aan de hand van de beschrijving op pad.

De ergste regen was inmiddels voorbij en het miezerde alleen nog. Géén probleem dus.

De route liep langs de buitenmuren van Huis Doorn en we kozen ervoor om een extra lusje over het landgoed en langs het huis te lopen. Dit huis is vooral bekend omdat de Duitse Keizer Wilhelm II er ná de Eerste Wereldoorlog tot aan zijn dood in 1941 gewoond heeft.

Onderdeel van “Happen en Stappen” is dat je op een plek langs de route een lekkere soep te eten krijgt. Dat was voor ons Bosrestaurant Sandenburg, waar we een erg lekkere aspergesoep kregen.

We vervolgden onze weg door het mooie gebied van de Kaapse Bossen, aan de noordkant van Doorn.

Vanaf uitkijktoren De Kaap hadden we een mooi uitzicht over de omgeving, al vond Marinka het een klein beetje eng naar boven toe.

Het laatste stukje liep o.a. langs een fraai landhuis en door nog wat mooie stukken bos, voordat we weer bij Grand Café Reyck kwamen.

We sloten af met een lekker hoofdgerecht, dat ook nog bij het arrangement hoorde. de ijscoupe toe was voor eigen rekening, maar daardoor niet minder lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *