Ga naar de inhoud

Rondje Oostvaardersplassen

Nederland Rondje
Datum 12-05-2024
Afstand 9,49 km
Tijdsduur 01:55 uur
Hoogtemeters 40 hoogtemeters
bed vóór: Camping de Vossenburcht, IJhorst
bed ná: thuis

Onderweg naar huis vanaf het kampeerweekend in IJhorst stopten we langs de A6 voor een rondje wandelen. Verzorgingsplaats De Aalscholver is één van de betere verzorgingsplaatsen van Nederland, en vermoedelijk heeft de toegang tot de Oostvaardersplassen hier iets mee te maken. Vanaf de parkeerplaats loop je zo de natuur in. De snelweg is het eerste deel helaas niet ver weg, dus echt in de stilte loop je niet.

Wat wel jammer is, is dat je vanaf De Aalscholver niet snel het water over kan steken. Wellicht gedaan om er geen parkeerplaats voor dagjesmensen van te maken, maar hierdoor loop je wel een vrij lang stuk langs het water in de buurt van de snelweg. Bij de Lage Knarsluis konden we oversteken, waarna het een stuk mooier werd.

Het blijft interessant om te bedenken dat deze hele provincie ooit onderdeel van de Zuiderzee was en nu mooie natuurgebieden herbergt.

Nadat we weer bij het water aangekomen waren, moesten we eerst nog een stuk aan de ene oever doorlopen en vervolgens aan de overkant weer terug. Al met al niet het beste startpunt om te gaan wandelen in de Oostvaardersplassen, maar het was toch een aardig stukje, met werkelijk prachtig weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *